the scorps
the scorps
The Scorps
a
the scorps
the scorps
the scorps
the scorps
the scorps
the scorps

 

 

 

Sathyr / basszusgitár

a
A Deep Purple és a Thin Lizzy együttes zenéjének hatására 13 éves koromban kezdtem gitározni. Az utóbbi banda frontemberének, Phil Lynott-nak játéka annyira lenyűgözött, hogy azonnal a basszusgitárt választottam. Korábban különböző, a hardrock irányzatot képviselő zenekarokban (Cordel, Csehszlovák Rock Band /CSRB/, Hírlap, Pótkerék) "basszerman"-ként pengettem.

A hangszer iránti hódolat és alázat a mai napig töretlen. Zenei - gitár tanszakon folytatott - tanulmányaim, továbbá a számomra meghatározó együttesek (Iron Maiden, Michael Schenker Group, Rainbow, Ronnie James Dio, Scorpions, Ufo, Whitesnake, Yngwie Malmsteen’s Rising Force, valamint a fenti csapatok) zenéjének és előadók (Billy Sheehan, Marco Mendoza, Rudy Sarzo, Steve Harris,) játékának tanulmányozása segített az említett műfaj alapjainak elsajátításában, illetve – reményeim szerint – segít a hiteles tolmácsolásában.

A The Scorp's együttes vezetőjével, Tibcsi-vel korábban együtt zenéltem a CSRB-ben. A közös zenei múlt és érdeklődés, továbbá az unplugged stílusban (“akusztikus rock”-ban) való megnyilvánulás igénye, valamint egyéb körülmények alapján 2007-ben csatlakoz(hat)tam a zenekarhoz.

© copyright 2007 THE SCORP'S info@thescorps.hu
Design by Stelzel Erik